Meny
14 August 2019

Overleverer rapporten til næringsministeren

Prosin 2019 Røe Isaksen2

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen tok i mot rapporten til Prosess21 som viser viktigheten av å dyrke frem entreprenørskap i prosessindustrien under Prosin-konferansen tirsdag.

- Vi er et veldig lite land - da må vi samarbeide. Vi er mange store bedrifter men få oppstartsbedrifter. Det er ofte de store bedriftene om driver FoU, og vi har behov for å samarbeide innenfor det økosystemet man har, sier Lars Petter Maltby i Eyde-klyngen, som ledet Prosess21s ekspertgruppe for entreprenørskap innen prosessindustrien.

Han overleverte rapporten til næringsminsteren tirsdag under Prosin-konferansen i Arendal. Dette er den første rapporten som er ferdigstilt under regjeringens ekspertpanel Prosess21.

Les rapporten her

Ønsker et fond

- Vi trenger en mer spesialisert industri som kan øke inntektene. Derfor er det et økt behov for entreprenørskap og intreprenørskap, og et stort behov for pilotering og kapital for å få frem veksten, sier Maltby. 

Et forslag i rapporten er å opprette et eget fond til dette formålet. 

 

Les kronikken for flere av ekspertpanelets forslag

 

Ved å investere i entreprenørskap, kan det bli et bredere mangfold, tror Maltby. 

Dsc0217

Større potensiale i virkemiddelapparatet

- Det aller viktigste er at jeg mener vi har større potensiale til å bruke virkemiddelapparatet mer strategisk. Det viser seg at det virker, sier næringsministeren som kan fortelle at han er i gang med en gjennomgang av virkemiddelapparatet nå. 

Han kan avsløre at en av diskusjonene nå er om klima og miljø burde være et overordnet mål. Både av hensyn til økonomien og miljøet. 

Fremme mer glød

- Noe av det vanskelige er å være utålmodig i lang tid. For å svare på hva Sam Eyde ville gjort i dag, som er tittel på Prosin-konferansen, så tror jeg han ville ha fremmet mer glød, sier John Andersen, gründer av Scatec, som har utviklet bærekraftig energi.

 

John, Scatec