Meny
21 August 2015

Prosin 2015

Prosin 2015 politikere

Årets Prosinkonferanse og Global Outlook er over. Men det er ikke arbeidet fremover mot det grønne skiftet i industrien.

Prosin and Global Outlook 2015 have completed. But not the tasks we are working with towards the green shift in the industry.

See all the presentations here

 

- Regjeringen styrker nå både Enovas klima- og energifond og miljøteknologiordningen til Innovasjon Norge, uttalte Klima - og miljøminister, Tine Sundtoft under årets Prosin-konferanse på Strand Hotell Fevik tirsdag.
 
Sundtoft la med dette vekt på at det må være en rød tråd fra forskning til et marked som bidrar til teknologiutvikling og omstilling.

 

Gode støtteordninger

Regjeringens oppgave er derfor å ha gode nok støtteordninger til at industri som produserer mer miljøvennlig, ikke skal tape i konkurransen med andre bedrifter, men heller stille sterkere, nettopp fordi de produserer mer energilønnsomt og miljøvennlig.

- De som knekker koden for å produsere fremtidens produkter med minst mulig ressursbruk, har vunnet, sier Lars Petter Maltby, administrerende direktør i Saint Gobain og styreleder i NCE Eyde.

 

Samarbeid nytter

Hvordan kan vi samarbeide for å nå målene, var tema til diskusjon i debatten ledet av Zero-leder, Marius Holm. Tine Sundtoft, Ole Børge Yttredal, direktør i Norsk Industri, Terje Breivik (V) fra Stortingets finanskomité, Odd Omland (Ap) fra Stortingets næringskomité, og Lars Petter Maltby som styreleder i NCE Eyde var i panelet.

 

Internasjonale strategier

Ian Dale fra GE Healthcare, John Brady fra industriklyngen North East Process Industry Cluster, Professor David John Jarvis fra Metallurgy Europe og Søren Bøwadt fra EU-kommisjonen presenterte sine internasjonale strategier og muligheter for en industri med lavt karbonutslipp.