Meny
29 November 2013

Utenriksministeren på besøk hos Alcoa Lista

Jonas Gahr

Utenriksminister Jonas Gahr Støre var på besøk hos Alcoa Lista 21 juni. Under besøket fikk Støre presentert fremtidsplanene for Lister, innsyn i arbeidet som blir gjort hos Alcoa og en omvisning på Alcoa sitt karbotermiske pilotprosjekt.

Tilstede på møtet var også flere lokale og regionale politikere, UiA, Teknova, Agderforskning, Innovasjon Norge, og Eyde-nettverket. Administrerende direktør i Alcoa Norge og initiativtager til Eyde-nettverket Kai Rune Heggland presenterte en oversikt over historien til Alcoa Lista, markedssituasjonen for aluminium og hva fremtiden kan bringe.  

Alcoa Lista jobber for øyeblikket med å utvikle en ny produksjonsmetode for aluminium som kan redusere kostnadene betraktelig, samt gjøre produksjonen langt mer miljøvennelig. Heggland understreket i den sammenheng hvor viktig det er med samspill mellom det private og det offentlige, slik at man får gjennomført de store prosjektene. Som et symbol på miljøsatsingen og et minne om besøket plantet Utenriksministeren et epletre i frukthagen til Alcoa.

 Bilder: Line Gabrielsen