Meny
29 November 2013

Siv Jensen på besøk hos Saint-Gobain

IMG 0858

Partileder i Fremskrittspartiet Siv Jensen var på besøk hos Saint-Gobain i Lillesand. Der fikk hun en oppdatering på aktivitetene til Saint-Gobain og hvordan prosessindustrien på Sørlandet samarbeider i Eyde-nettverket.

Besøket som ble gjennomført mai 2012 inneholdt en presentasjoner fra Saint-Gobain og Eyde-nettverket, samt en omvisning på fabrikken. 

Saint-Gobain er en av de største aktørene i prosessindustrien på Sørlandet. En stor del av virksomheten fokuserer på å utvikle avanserte produkter som løser miljøproblemer. Foredlet silisiumkarbid brukes blant annet i dieselpartikkelfiltre, som hittil har redusert støvutslipp fra flere millioner nye biler i Europa.  Med røtter tilbake til Sam Eydes første fabrikker, har Saint-Gobain vært med på å skape industrihistorie i snart 100 år.

Eyde-nettverket ble stiftet av ni prosessindustribedrifter september 2007 på bakgrunn av et initiativ fra verksdirektør ved Elkem Aluminium Lista Kai Rune Heggland og per mars 2012 har nettverket 9 medlemmer.  Eyde-nettverket jobber for å bidra til å styrke den regionale kompetansen innenfor sine områder, og vi samarbeider både med universiteter, skoler og forskningsinstitutter om dette. Målet er å gjøre Sørlandet til en globalt ledende region på bærekraftig prosessindustri.