NCE - Sustainable Process Industry
Meny
24 October 2013

Studenter fra UiA på besøk hos Eyde-bedrifter

IMAG0492

Mastergradsstudenter fra Innovasjon og Kunnskapsutvikling var denne uken på besøk hos Saint-Gobain i Lillesand og Glencore Nikkelverk i Krisitansand.

Temaet for dagen var lean og hvordan bedriftene arbeider med kontinuerlig forbedring. Besøket er en del av samarbeidet Eyde-nettverket har med UiA hvor lean er fokusområdet. Samarbeidet inkluderer bedriftsbesøk, seminardager hvor bedrifter presenterer og muligheter for å skrive masteroppgaver.

Dagen begynte med besøk hos Saint-Gobain hvor Administrerende Direktør Lars Petter Maltby presenterte fabrikken, før lean-koordinator Philip Spinnangr forklarte hvordan de jobber med kontinuerlig forbedring på Saint-Gobain. Besøket ble så avsluttet med en lengre tur på bedriften hvor studentene fikk innblikk i hvordan dette arbeidet utføres i praksis. Så ble det lunsj før turen gikk videre til Glenocore (tidligere Xstrata) Nikkelverk i Kristiansand.

Hos Glencore ga Administrerende Direktør Øivind Stenstad et lengre innlegg over hva det jobbes med til daglig, inkludert fokuset på kontinuerlig forbedring. Senere presenterte Glencore hvordan deres forbedringsteam arbeider før studentene fikk en tur på verket for å få se hvordan dette arbeidet settes ut i verden.

Vi takker lean-koordinatorene John Pedersen ved Glencore og Philip Spinanngr ved Saint-Gobain for å ha organisert to fine besøk. 

Vi håper at bedriftsbesøkene vil bli en årlig begivenhet fremover, og ser frem til å få flere studenter på besøk neste år.